Wednesday, 27 July 2011

Air selusuh/ Minyak Selusuh

Duk survey2 pasal minyak selusuh, Saya terjumpa la link ni.

Boleh tahan jugak harga dia yek.

Saya rasa baik mintak tok ayah saya buat kan. standby kut2 ada peluang boleh bersalin normal (insyaallah..berharap sangat).

Minggu depan insyaallah sambut puasa kat kampong..hubby kene ke site mentakab. boleh la tinggalkan saya kat kampong seminggu. Waktu dah dekat2 nak bersalin ni x berani pulak tinggal berdua dgn Emily je kat rumah.

Boleh la singgah rumah tok ayah mintak air selusuh. Mana la tahu rezeki saya nak merasa bersalin normal. Allah dah tentukan yang mana terbaik untuk saya, tapi x salah kalo saya bersedia untuk sebarang kemungkinan kan...

Trip to KK

Banyak sangat cerita yang nak dikongsi , tapi tak tercerita. Dalam kondisi yang serba malas dan berat ni, banyak jugak kerja2 yang tertangguh. Kerja2 ofis pon saya kumpul kan, seminggu sekali baru gi ofis. Dah tak larat nak drive. Kaki dah start cramp, tangan dah kebas2.

Awal bulan Julai, saya ikut hubby ke Kota Kinabalu seminggu. Dia ke sana for 3 weeks. The last week tu baru ikut, saja bawak Emily naik kapal terbang. Sebelum ni dah pernah naik, tapi masa tu kecik lagi.. so dia x ingat apa2. First time naik plane masa umo 8 bulan gi Bandung, 2nd time celebrate 1st birthday dia gi Medan. Actually mummy yang nak holiday and celebrate birthday..hihihi..

Tak de apa yang best kat KK. Saya stay kat Grand Borneo Hotel, area UMS sana. Jauh dari town…dlm 15 minit drive. Hotel ni attached dgn One Borneo mall. Hubby gi kerja, saya x de transport, jalan je la dlm mall. Quite modern. Macam mid Valley. Sume brand ada. And ada shuttle bus ke town. Ok la tuh.

Pegi Filipino market pon 2 kali je. Barang2 sume sama macam 3 tahun lepas saya dtg KK. X banyak design baru. End up shopping pearl accessories kat Mall. Lagi cantik & murah.

Yang best, kali ni explore tempat makan. Seafood kat medan selera near to UMS. Makan ikan bakar kat tepi pasar tu. Not bad la, ikan kerapu bakar rm10 je, sotong dlm 6 ekor saiz sedang pon rm10 (pics saya attach later ye..ada skit malas nak buat..huhuhu)...& other food courts kat water front, centre point etc.

Pastu borong Amplang & kopi tenom 3 in 1. Actually colleague my hubby yg pesan sampai 5 packets. Kat semenanjung tak de. Saya pon tumpang la sekaki beli. Kopi kampong yg dah di pack 3 in 1. Boleh tahan la.
Paling jauh kitorang gi Lok Kawi WildLife park. For the sake of Emily, kesian dia x de aktiviti. Selain jalan2 dlm mall, teman dia swimming. Apa lagi nak buat, daddy work, mummy nak jalan2 sgt pon tak larat.

Friday, 1 July 2011

Sad Ending

Bulan Jun dah berlabuh semalam. Bermaksud, saya punya cash contest pon dah over. Berasa sangat kecewa kerana ada cases saya yg belum captured = saya x qualify untuk menang contest tuh. Frust! tapi nak buat camane. Saya dah berusaha, Allah yang tentukan rezeki saya setakat mana bulan ni.

Tak pe la..yang dah lepas jadi kan la sempadan. Bulan ni kene berusaha jugak. Kerja la selagi mampu. Insyaallah...rezeki bulan ni untuk shopping baju baby ;)


saya: Nesting feeling dah rasa...saya dah duk belek-belek baju2 emily masa baby dulu. Rindu nak cium bau baby!